شیب تند تغییرات اقلیمی در خاورمیانه
به گزارش وبی کارت، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه امروز بیشتر از ۲۰ میلیون هکتار کانون غبارخیز دائمی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: نوسانات بارشی و خشکسالی، بر تشدید پدیده گرد و غبار موثر است.
به گزارش وبی کارت به نقل از وزارت نیرو، علی محمد طهماسبی بیرگانی اظهار داشت: بر مبنای همه مطالعات انجام شده، پدیده تغییرات اقلیمی در خاورمیانه و بخصوص غرب آسیا در مقایسه با میانگین جهانی با شیب تندتری درحال وقوع است.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به متأثر شدن ایران از پدیده تغییرات اقلیمی اضافه کرد: در چنین شرایطی پیشبینی می شود، متوسط درجه حرارت در منطقه خاورمیانه و ایران از میانگین جهانی بیشتر باشد که با خشکسالی، کم بارشی، تفاوت های بارشی و تغییر رژیم بارش (زمان بارندگی ها) همراه می شود. این شرایط بر کاهش پوشش گیاهی و خشکی زمین تاثیر خواهد گذاشت و همه این عوامل هم زمینه ساز افزایش گرد و غبار در هوای کشور خواهد بود.
وی در واکنش به انتشار مطالبی در مورد وجود آرسنیک و سیانور در گرد و غبار تالاب بند علیخان، اظهار داشت: با استناد به نتایج ارزیابی های تخصصی، ادعاهای مطرح شده در رابطه با وجود آرسنیک و سیانور در گرد و غبار تالاب بند علیخان فاقد هرگونه پشتوانه علمی و فنی است.
طهماسبی بیرگانی با اشاره به اینکه این منطقه جزو مناطق غبار خیز محسوب نمی گردد، در جواب این که گرد و غبار اخیر در تهران منشأ داخلی دارد یا خارجی، اظهار داشت: گرد و غبار در ایام گذشته منشأ داخلی داشته اما پیش از این و در ماه های گذشته این گرد و غبار در کشور متأثر از داخل و خارج از کشور بوده است.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان نمود: دشت «ریگ جن» (منطقه ای بین جنوب غرب استانهای خراسان رضوی، شمال شرق اصفهان و جنوب سمنان) در لیست کانون های گرد و غبار در کشور با شدت بسیار زیاد جای دارد که منطقه ای بدون زیست است. عمده گرد و خاک این دشت بسمت غرب و شمال غرب روانه می شود که تهران را هم تحت تاثیر قرار می دهد.
وی کانون های گرد و غبار کشور را در سه دسته دائمی، موقت و فصلی تقسیم کرد و اضافه کرد: در مطالعات صورت گرفته طی سال ۱۳۹۸، مناطق غبار خیز کشور برابر با ۳۴.۶ میلیون هکتار به ثبت رسید که امکان دارد این عدد امروز به ۴۶ میلیون هکتار افزایش پیدا کرده باشد.
طهماسبی بیرگانی با اشاره به اینکه امروز بیشتر از ۲۰ میلیون هکتار کانون غبار خیز دائمی در کشور وجود دارد، اظهار نمود: در سال ۱۳۹۸ به علت افزایش میزان بارش ها، شاهد کاهش میزان گرد و غبار تا سال ۱۴۰۰ در کشور بودیم. در چنین شرایطی میتوان این طور اظهار داشت که نوسانات بارشی و خشکسالی در کشور، بر پدیده گرد و غبار مؤثر است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب