با اتمام سال آبی در شهریورماه ۱۴۰۳؛

حجم ذخایر سدهای استان تهران به 493 میلیون متر مکعب رسید

حجم ذخایر سدهای استان تهران به 493 میلیون متر مکعب رسید

به گزارش وبی کارت، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران اظهار داشت: با اتمام سال آبی حجم ذخایر سدهای استان تهران به 493 میلیون متر مکعب رسید.



به گزارش وبی کارت به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، بهزاد پارسا با اشاره به شروع فصل پاییز و شروع سال آبی جدید اظهار داشت: سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ بعد از فراز و فرودها از نظر سیل و خشکسالی به انتها رسیده و با برنامه ریزی های انجام شده برای سال آبی جدید و چشم امید به الطاف خداوند متعال قدم به سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ می گذاریم.
وی افزود: چند سالی است که نه فقط استان تهران بلکه کشور مواجه با کم بارشی و خشکسالی است بطوریکه در سال آبی گذشته میزان بارش های استان با حدود ۱۴ درصد کاهش نسبت به متوسط دراز مدت، در حدود ۲۳۹ میلی متر بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران اضافه کرد: تمرکز جمعیت در شهر و استان تهران در منطقه ای کم آب، لزوم مصرف بهینه آب را اجتناب ناپذیر کرده و گرچه توجه قابل تقدیر تمامی مصرف کنندگان در بخش های شرب، خدمات، صنعت و کشاورزی، به این مساله سبب شده که قدم های بزرگی دراین زمینه برداشته شود؛ اما تا رسیدن به نقطه مطلوب دراین زمینه هنوز فاصله زیادی وجود دارد.
وی همین طور اشاره کرد: سال آبی گذشته را در شرایطی به اختتام می رسانیم که حجم آب موجود در مخازن سدهای پنجگانه استان تهران (لار، لتیان، ماملو، امیرکبیر و طالقان) به ۴۹۳ میلیون مترمکعب رسیده که تنها حدود ۲۶ درصد از حجم کل این مخازن را شامل می شود. این امر گرچه نشان از افزایش ۲۳ درصدی نسبت به سال قبل دارد، اما هشداری جدی و تأکیدی بر لزوم مدیریت مصارف در سال پیش رو است.
پارسا اشاره کرد: اکنون آب موجود در مخازن سدهای امیرکبیر و طالقان به ترتیب حدود ۱۱۴ و ۲۶۰ میلیون مترمکعب است که ارقام متناظر آن در سال قبل ۱۱۱ و ۲۰۴ میلیون متر مکعب بوده است.
وی با اعلان اینکه حجم ذخیره آب سد لار سال قبل در همین ایام ۳۱ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با موجودی ۴۲ میلیون مترمکعبی فعلی، ۱۱ میلیون مترمکعب افزایش داشته است، توضیح داد: حجم آب سد ماملو نیز از ۳۲ میلیون مترمکعب سال گذشته، به ۳۷ میلیون مترمکعب رسیده و این در حالیست که حجم ذخیره آب سد لتیان در مقایسه با زمان مشابه سال قبل با ۱۶ میلیون متر مکعب افزایش به ۴۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: این میزان افزایش در احجام مخازن، علاوه بر برنامه ریزی جهت مدیریت خروجی ها، ناشی از بارش های ابتدای سال و مهم تر از آن توجه و همکاری مردم با خدمتگزاران خود در آب منطقه ای و آبفای استان بوده است. اما از طرف دیگر، این ارقام متفاوت در مخازن شرق و غرب استان، نشان دهنده ضرورت توجه و تلاش بیشتر در تامین متوازن آب، خصوصاً در بخش شرب است.
پارسا با اشاره به ادامه وضعیت کم بارشی در پاییز پیش رو بنا بر اعلام و پیش بینی های سازمان هواشناسی کشور، عنوان کرد: در بخش حفاظت و بهره برداری با بررسی تمام سناریوهای محتمل، تمهیدات لازم بمنظور تامین آب سالم و مکفی برای شهروندان عزیز اندیشیده شده اما در این خصوص همچنان نیاز به توجه و همکاری شهرنشینان و کشاورزان عزیز برای مدیریت و توجه به نحوه مصرف هر قطره ی آب است.
وی همین طور با تأکید بر این که باتوجه به تغییرات اقلیمی و نوسانات شدید دامنه و نوع بارش ها، در دوره خشکسالی به سر می بریم، اظهار داشت: تجربه سنوات قبل نشان داده که در بعضی مواقع، همزمان بایستی وقوع پدیده سیل را نیز انتظار داشت بدین سبب همکاران شرکت آب منطقه ای تهران باید برای مقابله با شرایط ناخواسته آمادگی کامل را داشته باشند.
وی اشاره کرد: لازم است که تمامی شهروندان خصوصاً عزیزان ساکن در حریم مسیل ها و رودخانه ها با توجه به هشدارهای احتمالی آتی، از قبل آمادگی لازم را برای مقابله با شرایط احتمالی داشته باشند.
پارسا در آخر با تاکید مجدد بر اهمیت مدیریت مصرف، ابراز امیدواری کرد: با الطاف الهی و همکاری مردم و هماهنگی دستگاه های متولی، سال آبی آینده سالی پر از خیر و برکت برای همه خصوصاً کشاورزان و صنعتگران عزیز بوده و شاهد آبگیری مناسب تالاب ها و آبخوان های استان تهران باشیم.


منبع:

0.0 / 5
90
1403/07/02
15:02:52
تگهای خبر: خدمات , دستگاه , سازمان , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت