گامهای پالایشگاه تهران در راه کیفی سازی بنزین و تولید بنزین یورو۵

گامهای پالایشگاه تهران در راه کیفی سازی بنزین و تولید بنزین یورو۵

به گزارش وبی کارت، مدیر مهندسی طرح های شرکت پالایش نفت تهران از روند موفقیت آمیز راه اندازی پروژه کیفی سازی بنزین یورو ۵ با اتکای کامل به دانش و توان فنی داخلی اطلاع داد.



به گزارش وبی کارت به نقل از پالایشگاه تهران، بابک فروزش پیرامون راه اندازی واحد کیفی سازی بنزین و تولید سوخت یور و۵ اظهار داشت: یکی از پروژه های کلیدی و راهبردی شرکت پالایش نفت تهران در سالهای اخیر، اجرای پروژه کیفی سازی بنزین تولیدی مطابق با استاندارد یورو ۵ بوده است. به صورت کلی این پروژه با هدف ارتقاء کیفیت بنزین تولیدی پالایشگاه تهران به استاندارد یورو ۵ و افزایش ظرفیت تولید روزانه به میزان یک و نیم میلیون لیتر طراحی شده است. لزوم آن هم شامل پیشگیری از خام فروشی نفتا، و انطباق با استانداردهای جدید ملی است.
وی اضافه کرد: این پروژه از سال ۱۴۰۰ شروع شده و تا پایان ۱۴۰۳ حدود ۵۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. با پیگیری های انجام شده، ان شاءالله در سال ۱۴۰۵ تکمیل خواهد شد. در چارچوب این پروژه، واحد ( CCR) برای تولید ریفورمیت با عدد اکتان بالا و گوگرد بسیار پایین به راه افتاده است. این واحد، یکی از پیشرفته ترین واحدهای پالایشگاهی به حساب می آید که اهمیت بالای ی در بهبود کیفیت سوخت دارد. بخش های مختلف پروژه شامل طراحی، خرید تجهیزات، نصب، راه اندازی و تست های عملکردی با تاکید بر توان داخلی و مشارکت شرکتهای ایرانی اجرا شده اند.
فروزش اضافه کرد: اعتبارات این پروژه از محل منابع داخلی پالایشگاه و ۴۰ درصد سود سالانه شرکت تأمین می شود. اما چالش هایی مانند نوسانات نرخ ارز، مشکلات ثبت سفارش و تخصیص ارز، و اختلاف نرخ ارز سامانه با بازار آزاد فشار مالی قابل توجهی به پروژه وارد کرده است.
وی پیرامون مهم ترین چالش ها و موانع اجرایی پروژه بیان داشت: علاوه بر مسایل مالی، تأخیر در ترخیص تجهیزات از گمرک، مشکلات با سازمان های محلی و انحصاری بودن برخی تجهیزات کنترل و ابزار دقیق از چالش های اصلی بوده اند. همچنین، عدم پایبندی برخی سازندگان داخلی به تعهدات سبب تأخیر در قسمتهایی از پروژه شده است.
فروزش تصریح کرد که این پروژه گامی مهم در راه تحقق مسئولیت های زیست محیطی صنعت پالایش نفت کشور و کاهش ناترازی سوخت خواهد شد. این طرح افزایش کیفیت بنزین را به دنبال دارد که همسو با سیاستهای کلان محیط زیستی کشور است. از طرفی، با افزایش ارزش افزوده نفتا، از خام فروشی جلوگیری می کند و رقابت پذیری محصولات پالایشگاه در بازارهای داخلی و منطقه ای را ارتقا می دهد.
مدیر مهندسی طرح های شرکت پالایش نفت تهران ضمن اشاره به استفاده از ظرفیتهای داخلی و اتکا بر توان مهندسان ایرانی در راه اندازی این پروژه عنوان کرد: یکی از افتخارات ما در این پروژه، اتکا به توان متخصصان داخلی، مهندسان شرکت و تأمین کنندگان ایرانی در مراحل طراحی و اجرای آن بوده است. بخصوص در شرایط تحریم، استفاده از ظرفیتهای داخلی نه تنها باعث صرفه جویی ارزی شده است، بلکه الگویی موفق از خودکفایی در اجرای طرح های پیچیده پالایشگاهی را به نمایش گذاشت.
وی خاطرنشان کرد: ما به دنبال اجرای فازهای تکمیلی طرح های زیست محیطی هستیم. ارتقا کیفیت دیگر فرآورده ها، کاهش فلرینگ، بازیافت پسماندهای صنعتی و توسعه واحدهای تصفیه، همچون برنامه هایی هستند که در دستور کار قرار دارند. باور داریم توسعه پایدار، تنها در سایه توجه هم زمان به تولید، محیط زیست و فناوری تحقق پذیر است.
این مقام مسئول در انتها خاطر نشان ساخت: تسهیل فرایند تخصیص ارز و ترخیص کالا، هماهنگی بیشتر با نهادهای مرتبط، و ثبات در قوانین ارزی می تواند سبب شتاب در روند اجرای پروژه گردد، که خوشبختانه شرکت ملی پالایش و پخش به شکل جدی درحال پیگیری این موارد است.


منبع:

0.0 / 5
21
1404/03/05
13:51:18
تگهای خبر: استاندارد , سازمان , صنعت , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت
وبی کارت اولین برداشت، ماندگارترین باشد