یك مقام مسئول:

صادرات ایران به برزیل 2 و نیم برابر شد

صادرات ایران به برزیل 2 و نیم برابر شد

به گزارش وبی کارت، مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: صادرات ایران به برزیل در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۳، با افزایش ۲.۵ برابری به ۱۶۳ میلیون دلار رسیده است.



به گزارش وبی کارت به نقل از وزارت صمت، احمد فیروزی مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران، در رابطه با حجم صادرات به کشورهای عضو بریکس، اظهار داشت: صادرات ایران به برزیل در ۱۲ ماهه سال گذشته ۶۳ میلیون دلار بوده که سال جاری شاهد رشد هستیم.
وی افزود: در زمینه صادرات ایران به کشورهای عضو بریکس، با توجه به این که کمتر از یک سال از عضویت ایران در بریکس می گذرد، نباید انتظار داشته باشیم تغییر قابل ملاحظه ای در تجارت ما با این کشورها اتفاق بیافتد و برای ارزیابی واقعی باید بازه های زمانی میان و بلندمدت را مدنظر قرار دهیم.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به عضویت ایران در بریکس، اظهار داشت: در پانزدهمین اجلاس سران بریکس با حضور نمایندگان و رهبران پنج کشور عضو یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که در اوت ۲۰۲۳ در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار گردید، از جمهوری اسلامی ایران برای پیوستن به بریکس دعوت شد؛ در نهایت عضویت کامل ایران در بریکس در ۱۱ دی ۱۴۰۲ محقق شد.
وی افزود: در طول این زمان ایران حضور مؤثری در رویدادهای برگزار شده در حوزه صنعت و تجارت داشته است. همچون حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در چهاردهمین نشست وزرای تجارت کشورهای عضو بریکس که پنجم مرداد ماه سالجاری در مسکو انجام شد و حضور معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت در هشتمین نشست وزرای صنعت بریکس و برگزاری غرفه توانمندی های صنعتی ایران در حاشیه جلسه مذکور.
فیروزی با اشاره به تأثیرگذاری توسعه تجارت و اقتصاد کشور با عضویت در بریکس، اظهار داشت: برای کشورهای درحال توسعه ای مانند ایران که آمادگی ورود یک باره به تجارت آزاد را ندارند، منطقه گرایی می تواند مؤثرترین راه برای گشودن تدریجی اقتصادهای ملی این کشورها و ادغام آنها در اقتصاد جهانی باشد و یکی از مؤلفه های مهم منطقه گرایی عضویت در سازمان های منطقه ای است.
مزایای عضویت ایران در بریکس
وی افزود: مهم ترین مزیت عضویت ایران در بریکس، مقابله با تحریم هاست. از دیگر مزیت های عضویت ایران در بریکس میتوان به تقویت همکاریهای اقتصادی و مالی، دسترسی به بانک توسعه جدید، انعقاد قراردادهای تجاری دو و چندجانبه با کشورهای عضو و استفاده از فرصت های سرمایه گذاری اشاره نمود.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران، افزود: البته گفتنی است که تنها عضویت در این گونه سازمان ها کافی نیست، بلکه نیازمند تدوین نقشه راه اجرائیست که بتوانیم از ظرفیتهای آن استفاده نمائیم.
وی بیان کرد: همینطور رویکرد و نگاه ما به بریکس باید یک نگاه بلندمدت باشد و با این نگاه می توانیم امیدوار باشیم که بهره مندی از بستر بریکس در طولانی مدت به رشد و توسعه اقتصاد کشور کمک خواهدنمود.
فیروزی با اشاره به آمارهایی از صادرات در کشورهای عضو بریکس اظهار داشت: نقش و سهم بریکس از نظر جمعیت ۴۰ درصد، تولید ناخالص داخلی ۲۷ درصد، پوشش زمین ۳۰ درصد و تجارت جهانی ۱۸ درصد است. برزیل، روسیه، هند و چین حدود ۴۰ درصد گندم (بیش از ۲۶۰ میلیون تن)، بیشتر از ۳۰ درصد گوشت مرغ (بیش از ۳۰ میلیون تن) و ۳۰ درصد گوشت گاو مورد نیاز جهان را تولید می کنند.
وی اظهار داشت: تجارت کالایی گروه بریکس هم مطابق آمارها در سال ۲۰۲۲ افزون بر سه تریلیون دلار بوده که ۱۸ درصد تجارت کالایی جهان را شامل می شود و سهم آنها به تدریج درحال افزایش است.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: نرخ رشد صادرات داخل بریکس از میانگین جهانی پیشی گرفته که نشان دهنده همکاری اقتصادی پربار است. این امر به افزایش تدریجی سرمایه گذاری درون بریکس کمک کرده است.
وی عنوان کرد: کشورهای بریکس بیشتر از ۲۲ درصد از مجموع سرمایه گذاری های مستقیم جهانی را در سال ۲۰۲۱ جذب کرده اند، در صورتیکه این رقم در سال ۲۰۰۹ فقط معادل ۹/۱۶ درصد بود. همینطور سهم کشورهای بریکس از سرمایه گذاری ثابت در بازار جهانی از سال ۲۰۰۹ به شکل قابل توجهی از ۷/۹ درصد به ۱۸ درصد در سال ۲۰۲۱ بالا رفته است.
فیروزی به تداوم ارتباط و تعامل ایران با کشورهای عضو بریکس اشاره نمود و اظهار داشت: بریکس یک پلت فرم جدید برای همکاری میان کشورها در قاره های مختلف به وجود آورده است که می تواند بعنوان بستری برای بسط استفاده از ارزهای ملی در تجارت و معاملات متقابل سرمایه گذاری و در نتیجه، کاهش وابستگی به دلار آمریکا و یورو باشد؛ در واقع مشارکت در بریکس تحول جدیدی را بین قدرت های نوظهور تقویت می کند تا هماهنگی در سیاست های کلان اقتصادی تسهیل شود.
وی اشاره کرد: در نهایت تقویت تعامل بین گروهی از کشورهای درحال توسعه، برای ثبات بیشتر و افزایش نقش در اقتصاد جهانی، توسعه یک مشارکت جامع که شامل یک دستور کار وسیع تر و فراتر از بحث تجارت و همکاریهای مالی است را فراهم می آورد.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران بر تسهیل در روابط دو و چندجانبه در بستر بریکس اصرار کرد و اضافه کرد: هماهنگ کردن سیاست های تجاری، کاهش موانع تجاری و ترویج سرمایه گذاری، می تواند تجارت درون بریکس را تقویت کند. استانداردها و چارچوب های نظارتی متفاوت می ‎توانند موانع قابل توجهی برای تجارت ایجاد کنند.
وی تصریح کرد: همکاری در جهت هماهنگ سازی استانداردها، فرآیندهای صدور گواهی و رویه های گمرکی، می تواند فرایند تجارت را تسهیل نماید.
فیروزی اظهار داشت: این رویکرد مشترک نه تنها تجارت درون بریکس را تقویت می کند، بلکه قدرت رقابت کشورهای عضو را در بازارهای جهانی می افزاید.


منبع:

0.0 / 5
250
1403/07/14
21:39:49
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت