كشاورزی در هفته ای كه گذشت؛

خسارت سیل سیستان و بلوچستان در عرصه کشاورزی

خسارت سیل سیستان و بلوچستان در عرصه کشاورزی

وبی کارت: نیکبخت از شرکت تجاری دولتی ایران و پشتیبانی امور دام کشور خواست تا نسبت به کمبودهای احتمالی کالاهای اساسی (گندم، برنج، روغن، گوشت و....) همکاری لازم را به عمل آورند.



به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، چهارشنبه ۱۶ اسفند وزیر جهاد کشاورزی به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد. علت سفر خسارت هایی است که به سبب سیل این استان در بخش کشاورزی رخ داده است. از هفتم اسفند بارندگی هایی در جنوب و شرق کشور شروع شد تا در روستاها و شهرهای استان سیستان و بلوچستان سیل جاری شود، سیلی که سبب ساز محاصره برخی روستاها شده است.
وزیر جهاد کشاورزی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان را به عنوان نماینده تام الاختیار خود در این استان برای رسیدگی به مشکلات کشاورزی و دامداران منصوب نمود. وی فرمان داد تا با تمهیدات و اقدامات مؤثر تمام توان و امکانات خودرا بطور ملموس، مستمر و پیگیر برای جبران خسارات و مدیریت بحران در مناطق سیل زده و لطمه دیده به کار گیرد.
وزیر جهاد کشاورزی، همین طور ماموریت داد تا خرید تضمینی دام، تامین امانی نهاده های دامداران روستایی و عشایری توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور و سازمان امور عشایری ایران پیگیری شود.
نیکبخت از شرکت تجاری دولتی ایران و پشتیبانی امور دام کشور خواست تا نسبت به کمبودهای احتمالی کالاهای اساسی (گندم، برنج، روغن، گوشت و....) همکاری لازم را به عمل آورند.
تنظیم بازار نوروز و ماه مبارک
به ایام نوروز و ماه مبارک رمضان نزدیک می شویم و تامین بازار کالای اساسی در دستور کار مدیران وزارت جهاد کشاورزی است. رییس سازمان جهاد کشاورزی به ذخیره سازی میوه و خرما این ایام اشاره نمود و گفت، توزیع از ۲۲ اسفند برای تنظیم بازار میوه شب عید شروع می شود. گفتنی ست توزیع خرما ماه مبارک رمضان از ۱۵ اسفند در شهرستان ها شروع شده است.
توزیع میوه شب عید تنظیم بازار شامل سیب، پرتقال و خرما شهر تهران نیز بر عهده سازمان میادین است که هم اکنون این سازمان نسبت به تهیه محصولات مورد نیاز در ماه مبارک اقدام نموده و در سطح ۳۰۰ نقطه میادین تره بار و بازارچه های سطح شهر عرضه شروع خواهد شد.
حدود ۵ هزار تن سیب و پرتقال و ۳۰۰ تن خرما برای شب عید و ماه مبارک رمضان تدارک دیده شده که این میزان در صورت نیاز شهروندان قابل افزایش خواهد بود.
در راستای تامین دو بازار نوروز و ماه رمضان تعرفه صادرات برخی اقلام همچون خرما و سیب درختی افزایش پیدا کرد. معاون توسعه تجاری وزارت جهاد کشاورزی در نامه ای به رییس سازمان توسعه تجارت نوشت، صادرات سیب درختی فقط با گرفتن عوارض معادل ۳۵ درصد ارزش صادراتی آن از تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۰ به مدت ۳ ماه از تمام گمرکات اجرائی میسر است.
توزیع حبوبات با نرخ تنظیم بازار
شرکت تجاری دولتی ایران در امتداد اجرای برنامه های تنظیم بازار و برمبنای مصوبات ابلاغ گردیده، انواع محصولات همچون حبوبات را با قیمت مصوب توزیع می نماید.
بر این اساس، انواع حبوبات با قیمت مصوب کارگروه تنظیم بازار و در بسته بندی های مناسب برای مصرف خانوار تامین شده است که شرکت تجاری دولتی ایران برای تعادل بخشی به بازار، این محصولات را در سراسر کشور بوسیله فروشگاه های زنجیره ای، توزیع و در اختیار عموم مردم قرار می دهد.
تعیین قیمت خرید تضمینی اقلام اساسی
نرخ خرید تضمینی دانه های روغنی در شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی نهایی شد. بدین سان خرید تضمینی هر کیلو گرم دانه آفتابگردان ۳۲، سویا ۳۶، کاملینا ۳۳، کلزا ۳۵ و گلرنگ ۳۲ هزار تومان تعیین و اعلام گردید.
رایزنی برای نرخ تضمینی جو، برنج و ذرت انجام شده و مقرر است در جلسه هفته آتی شورای قیمت گذاری کالاهای اساسی کشاورزی تعیین تکلیف شوند.
مهلت باردیگر برای کشاورزی قراردادی
معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت، در پی استقبال کشاورزان، مهلت کشاورزی قراردادی ۲۲ استان تا پایان وقت اداری ۲۶ اسفندماه سال جاری تمدید شده است.
گفتنی است، وزارت جهاد کشاورزی در ادامه سیاست پشتیبانی از تولید داخل، اقتصادی شدن کشاورزی و ارتقای خوداتکایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی، ضمن انعقاد قرارداد خرید تضمینی، از سیاست های حمایتی در راستای رونق کشاورزی و ارتقای راندمان در طرح کشاورزی قراردادی استفاده می نماید.
درختکاری راه نجات از انباشت کربن
پانزدهم اسفند مصادف با پنجم مارس روز درختکاری است. ایران در تولید دی اکسید کربن رتبه ششم و در ترسیب کربن رتبه ۴۲ را در جهان دارد. یکی از با اهمیت ترین اقدامات برای ذخیره ترسیب کربن، درختکاری است.
طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از امسال آغاز شد. مقرر است این طرح در مدت زمان ۴ سال صورت گیرد. مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت عنوان نمود، در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و آماده کردن نهال تا امروز ریالی از محل دولتی پرداخت نشده اما در تولید نهال به طور معمول بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افت تحت هر عنوانی مثل مناسب نبودن خاک یا این که شرایط برای نهال مطلوب نمی باشد، اتفاق می افتد.
در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تلاش شده کاشت نهال با شیوه های نو صورت گیرد. هم اکنون در بعضی نهالستان ها دستگاه هایی به کار گرفته شده است که رطوبت خاک را تعیین یا آفت زدگی را مشخص می کند. فعالیت ها به سمت حرکت کرده که با کمک هوش مصنوعی و اینترنت اشیا مقرر است راندمان حداکثری باشد و در طرح کاشت درخت، افت نهال به حداقل برسد.
استان هایی که از شیوه های نوین در طرح کاشت نهال بهره گرفته اند می توان به استانهای البرز، خراسان رضوی، ایلام و کردستان اشاره نمود. همکاری با شرکت های دانش بنیان بستری برای کاهش ریسک در این حوزه می باشد.

0.0 / 5
323
1402/12/17
13:36:21
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت