نقش مهم تامین مالی در راه اندازی ۱۲۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی

نقش مهم تامین مالی در راه اندازی ۱۲۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی

به گزارش وبی کارت، عضو انجمن انرژی های تجدیدپذیر اظهار داشت: احداث1220 مگاوات نیروگاه خورشیدی نیازمند750میلیون دلار سرمایه گذاری در کشور است که نقش مهم تامین مالی در پیشبرد و اجرائی شدن این پروژه ها را نشان میدهد.


به گزارش وبی کارت به نقل از انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران علیرضا افسر عضو انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران اظهار داشت: بدنبال مناقصات انجام شده قبلی برای راه اندازی ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در چهارچوب ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، شهریورماه امسال مراسم امضای ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در محل ساتبا انجام شد که ۱۲۲۰ مگاوات آن مربوط به اعضای انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران است. وی درباب تحقق این قرارداد اظهار داشت: مسائل مختلف همچون کمبود منابع مالی در کشور، محدودیت های بانکها در حوزه اعطای تسهیلات، نیاز به ارائه وثایق سنگین خارج از طرح برای دریافت وام، تأخیرات به وجود آمده در پرداخت های وزارت نیرو در پروژه های مشابه قبلی، ارز بری پروژه ها و مشکلات مربوط به پروسه اختصاص و تامین ارز، تامین منابع مالی پروژه را با دشواری هایی مواجه ساخته است، پس اجرای این پروژه ها علاوه بر روش های قبلی مانند استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، نیاز به رویکردها و روش های جدیدی دارد.
به گفته ی ایشان، صدور ضمانت نامه پرداخت (شناسه یکتا) برای پروژه ها برمبنای مصوبه هیأت وزیران بمنظور اطمینان دادن به سرمایه گذاران و تامین کنندگان مالی جهت پرداخت بموقع تعهدات قراردادی دولت، پذیرش طرح و قرارداد خرید تضمینی به عنوان وثایق قابل قبول، اختصاص قسمتی از منابع ارزی نزد بانک مرکزی برای تامین ارز مورد نیاز این پروژه ها، صدور ضمانت نامه های دولتی بمنظور تامین مالی خارجی و پیش فروش سوخت صرفه جویی شده پروژه ها در قالب اوراق آتی همچون مهم ترین راه کارها برای اجرائی شدن این پروژه ها است. همین طور کمیل محمدی عضو انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران با تأکید بر مشکلات تامین مالی پروژه ها متذکر شد: به سبب کمبود نقدینگی دولت، پرداخت صورت وضعیت های سرمایه گذاران به طور معمول با تأخیر مواجه می شود و پس باید از مدلهای تهاتری استفاده گردد.
به گفته ی ایشان، همچون این روش ها، اختصاص گاز صرفه جویی شده در این پروژه ها به سرمایه گذاران با مجوز فروش به صنایع انرژی بر است. محمدی مشکل دیگر از دیدگاه خودرا کمبود زیرساخت ها و موارد لجستیکی برای اجرای ۴ هزار مگاوات پروژه در کشور دانست و بیان کرد: میزان تولید تجهیزات مورد نیاز در این پروژه ها و نیز تعداد پیمانکاران و نیروی متخصص برای اجرای این میزان پروژه ظرف دو سال وجود ندارد که نیاز است دراین زمینه تمهیداتی اندیشیده شود. ایشان سپس اشاره کرد: تعریف فرمول های مالی مناسب و تامین نقدینگی پروژه ها بوسیله فاینانس و خط اعتباری ایران و چین امری بسیار حیاتی است؛ در غیر این صورت منابع مالی محدود موجود در کشور تکافوی منابع مورد نیاز این پروژه ها را نمی دهد. حتی در صورت تامین منابع ریالی این پروژه ها، اختصاص و تامین ارز تبدیل به نقطه بحرانی پروژه ها می شود. در پایان، بهزاد آسایی عضو انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران و با اشاره به مشکل تامین ارز عنوان کرد: فرآیند دریافت اختصاص ارز از بانک مرکزی و تامین آن خیلی مشکل و پیچیده است. به عنوان مثال سرمایه گذار باید همزمان با درخواست اختصاص از بانک مرکزی، ۵ درصد از مبلغ مورد درخواست را بلوکه کند. به گفته ی ایشان، بعد از دریافت این تخصیص، اگر به هر علت سرمایه گذار طی یک ماه نتواند ارز خودرا در بازار تامین کند، پروسه اختصاص باید باردیگر طی شود و میزان بلوکه نیز از ۵ به ۱۰ درصد افزایش می یابد! آسایی، مشکل دیگر در راه این پروژه را زمان بر بودن فرآیند تحویل زمین به سرمایه گذاران اعلام و اشاره کرد: برای دریافت زمین نیاز به گرفتن مجوزهای مختلف از دولت می باشد و دریافت این مجوزات برخی مواقع ۴ تا ۵ ماه به طول می انجامد که این زمان بندی برای پروژه ای که مقرر است طی ۶ تا ۱۲ ماه وارد مدار شود، به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست.

1402/07/09
08:47:21
0.0 / 5
232
تگهای خبر: سرمایه گذاری , فروش , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت