در كنفرانس فناوری مالی به میزبانی فرابورس مطرح شد؛

نقش فین تک در حل چالش های بازار سرمایه

نقش فین تک در حل چالش های بازار سرمایه

به گزارش وبی کارت، دبیرکل انجمن مهندسی مالی ایران، فناوری مالی را زمینه ساز کسب وکارهای دانش بنیان دانست.



به گزارش وبی کارت به نقل از فرابورس ایران، فریدون رهنمای رودپشتی رئیس چهارمین کنفرانس سالانه فناوری مالی که به میزبانی فرابورس ایران برگزار شد، با تکیه بر اهمیت نقش فناوری مالی در توسعه کسب و کارها، عنوان کرد: امروزه اگر کسب وکاری بخواهد با تحول همراه شود و بازارساز باشد باید ابزارهای مناسب در اختیار داشته باشد که یکی از بهترین ابزارها در این حوزه، فین تک است.
رئیس مرکز پژوهشی مهندسی مالی بازارساز و دبیرکل انجمن مهندسی مالی ایران، فناوری مالی را زمینه ساز کسب وکارهای دانش بنیان دانسته و عنوان کرد: عمق توسعه یافتگی یک بازار می تواند از توسعه کسب وکارهای مالی مورد قضاوت قرار گیرد.
رهنمای به نقش بازار سرمایه در حل چالش های پیش روی فین تک پرداخت و اظهار داشت: بحث رگولیشن در ارتباط با فناوری مالی هم از چالش های مهم ماست؛ هر کشوری که بخواهد از فین تک برای توسعه اشتغال، رشد کسب و کارها، افزایش تولید ناخالص داخلی و … استفاده نماید بی گمان نیازمند تدوین قوانین مشخص در این حوزه است که ارکان بازار سرمایه شامل سازمان بورس و فرابورس می توانند در این عرصه کمک کنند.
اهمیت وجود زیرساخت برای ورود افراد به بازار سرمایه
در بخش دیگری از چهارمین کنفرانس سالانه فناوری مالی، سروش خواجه حق وردی معاون عملیات بازار فرابورس ایران با تکیه بر روند رو به رشد فین تک در سالهای اخیر اظهار داشت: این حوزه بخصوص در زمینه فناوری بیمه، پرداخت، حوزه نظارتی بازار سرمایه، امنیت سایبری و بلاک چین فعالیت دارد.
معاون عملیات بازار فرابورس ایران ضمن اشاره به اهمیت وجود تکنولوژی و زیرساخت برای ورود افراد به بازار سرمایه، اظهار داشت: در سال ۹۹ شاهد حضور افراد نورسیده زیادی در بازار سرمایه بودیم که ایده سرمایه گذاری نداشتند و مایل بودند از شخص دیگری آنرا دریافت نمایند و ازاین رو رشد قارچ گونه گروههای وی آی پی، آگهی های مشاوره حتی در سایت های مشهور آگهی رخ داد. این در حالی بود که تکنولوژی و زیرساخت مناسب برای ورود این حجم از افراد به بازار سرمایه نداشتیم.
حق وردی به استفاده بورس های بزرگ دنیا همچون نزدک از فین تک اشاره نمود و در زمینه روند فعلی حاکم بر بازار سرمایه در زمینه فین تک اظهار داشت: حالا در بازار سرمایه داده ها از فرمت پی دی اف به فرمت اچ تی ام ال تبدیل گشته اند و شرکتهای دیتا پراسسینگ فعالیت پررنگی پیدا کرده اند.
معاون بازار فرابورس ضمن اشاره به استفاده از هوش مصنوعی در بازار سرمایه هم اظهار نمود: اخیراً فین تک ها از داده های تحلیل احساسات شبکه های اجتماعی و آژانس های خبری برای تصمیم گیری معاملاتی استفاده می نمایند.
حق وردی ضمن اشاره به این که پلت فرم های آنلاین معاملاتی بازارگردان ها ذیل فین تک قرار دارد، اضافه کرد: این پلت فرم ها می تواند معاملات الگوریتمی را فراهم توسعه بخشد و در تکنولوژی الگوریتمی، بازارگردان می تواند سفارش را در دو سمت دفتر سفارش به صورت لحظه ای بگذارد.
معاون عملیات بازار فرابورس ایران در ادامه به بحث معامله گری جمعی یا اجتماعی (Social Trading) پرداخت و آنرا شکلی از سرمایه گذاری تعریف کرد که به سرمایه گذاران اجازه می دهد رفتار معاملاتی متخصصان را مشاهده و از آنها تقلید کنند.
او در تشریح مزایای این شکل از معامله گری اظهار داشت: افرادی که آموزش ندیده اند، می توانند از آن استفاده نمایند و از طرفی از جانب سرمایه گذاران هم در مورد این که افراد متخصص صرفا سیگنال نمی دهند بلکه در عمل، بر مبنای نظرات شان معامله می کنند، اعتماد شکل می گیرد.
به گفته حق وردی از معایب این نوع معامله گری هم باید به وجود امکان دستکاری بازار و همینطور امکان تأثیرگذاری افراد با دنبال کنندگان زیاد بر روند بازار اشاره نمود.
تحول صنعت مالی و بانکداری با فین تک
سعید مستشار معاون مالی و اداری بانک مرکزی بعنوان دیگر سخنران چهارمین کنفرانس سالانه فناوری مالی، در تشریح اقتصاد دیجیتال اظهار داشت: در اقتصاد دیجیتال، خلق ارزش برپایه فناوری دیجیتال شکل می گیرد و در این نوع از اقتصاد، کسب وکارهایی دوام می یابند که به صورت مستمر فعالیتهای نوآورانه داشته باشند، از طرفی چرخه عمر محصولات در این نوع اقتصاد کوتاه است و همواره باید این چرخه به روز شود.
معاون مالی و اداری بانک مرکزی افزود: داده محوری هم از خصوصیت های مهم اقتصاد دیجیتال است به صورتی که داده ها مهم ترین دارایی در این اقتصاد به شمار رفته و مبنای خلق ارزش هستند.
مستشار در ادامه به نقش فین تک در اقتصاد دیجیتال پرداخت و اظهار داشت: فین تک ها با سه روش «کاهش هزینه بازیگران و افزایش کیفیت عرضه سرویسهای مالی»، «هوشمندی در ارزیابی ریسک (توانایی استارتاپ ها در ارزیابی خطرها و ریسک ها)» و «ارزش آفرینی برای مشتریان»، صنعت مالی و بانکداری را متحول کرده اند.
مستشار در ادامه به کاربردهای فین تک به صورت مشخص در بازار سرمایه اشاره نمود و اظهار داشت: فین تک می تواند در حوزه نظارت هوشمند و خدمات نوین مثل کپی تریدینگ و الگوریتم ها بسیار کمک کننده باشد. هم اکنون هم در حوزه نظارت هوشمند، احراز هویت الکترونیک و … گامهای خوبی از جانب نهاد ناظر بازار سرمایه برداشته شده است.
گفتنی است مهدی معدنچی دبیر علمی کنفرانس علمی فین تک در چهارمین کنفرانس سالانه فناوری مالی که در فرابورس ایران میزبانی آنرا بر عهده داشت ضمن ابراز امیدواری از دستیابی کنفرانس به اهداف خود در زمینه اقتصاد دانش بنیان، اظهار داشت: ثمره برگزاری سه دوره از این کنفرانس تا کنون این بوده که سمت وسوی پژوهشها و محیط آکادمیک به این سو سوق داده شده است.
او افزود: حالا در دانشگاه های ایران مقاله های زیادی در سطح تحصیلات تکمیلی و به صورت مشخص رساله های پرشماری در مقطع دکتری به مبحث فناوری مالی می پردازند.
در ادامه این کنفرانس، پژوهشگران و دانش آموختگان حوزه های در رابطه با فین تک و بازار سرمایه به عرضه و تشریح نتایج و یافته های مقالات و پژوهش های خود پرداختند.


منبع:

1401/05/27
13:29:56
0.0 / 5
396
تگهای خبر: آنلاین , تكنولوژی , خدمات , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت