دود خاموشی استخراج رمزارزها به چشم اقتصاد می رود

دود خاموشی استخراج رمزارزها به چشم اقتصاد می رود

وبی کارت: نایب رییس کمیسیون بلاک چین و رمزارز سازمان نصر با اعلان اینکه مصرف برق صنعت ماینینگ یک درصد تولید برق کشور است و خاموشی های کشور ارتباطی به ماینینگ ندارد، اظهار داشت: برای تمام تجهیزات ماینینگ هزینه شده و اینها می توانستند کالایی را تولید کنند که در اقتصاد تحریمی به کشور ما کمک کند و فشار ارزی را کم کند، اما سوء مدیریت دودی را بلند کرده که چشمان کشور را می سوزاند.


امید علوی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه مصرف انرژی رمزارزها در دنیا را خیلی دقیق نمی توان اندازه گیری نمود، اظهار داشت: مصرف انرژی رمزارز را از روی قدرت پردازش یا هش ریت شبکه محاسبه می شود. با برآورد کردن مقدار هش ریت و تعداد دستگاه هایی که در دنیا وجود دارد، میزان مصرف برق شبکه بیتکوین را محاسبه می کنند. از آنجایی که بیشترین ماینینگ رمزارز مربوط به بیتکوین است، معمولا ملاک مصرف برق هم مصرف بیتکوین است.
وی افزود: هم اکنون هش ریت شبکه بیتکوین حدود ۱۸۰ اگزاهش است و تخمین می زنیم که حدود ۱۴ هزار مگاوات ساعت یا ۱۴ گیگاوات ساعت مصرف شبکه بیتکوین در دنیا باشد، البته در حداکثر حالت ممکن اگر این دستگاهها نسل دوم یا چیپست های ۲۴ نانومتری و ۱۶ نانومتری باشند، درصورتی که چیپ ست هایی که حالا تولید و استفاده می شوند ۷ و ۵ نانومتری است، بدین سبب در بدترین حالت، مصرف کل شبکه بیتکوین ۱۵ هزار مگاوات است.

خاموشی های کشور ارتباطی به ماینینگ ندارد
این فعال حوزه رمزارز درباره سهم ایران از صنعت ماینینگ توضیح داد: در ایران عدد ماینینگ قانونی ۳۰۰ مگاوات است و اگر استخراج غیرقانونی را هم ۳۰۰ مگاوات در نظر بگیریم، مجموع استخراج حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ مگاوات می شود و از لحاظ درصدی بین ۴ تا ۵ درصد کل شبکه بیتکوین را می توان برای ایران در نظر گرفت. این عدد در دنیا و حتی در ایران عدد بزرگی نیست. ما ۶۰ هزار مگاوات تولید برق داریم و ۶۰۰ مگاوات، یک درصد این مصرف است، بدین سبب مشکل قطعی برق و خاموشی های کشور چه در زمستان و چه تابستان با این مساله حل نخواهد شد و خاموشی های کشور ارتباطی به ماینینگ ندارد.
علوی با اعلان اینکه سوءمدیریت را گردن کوتاه ترین دیوار یعنی ماینینگ می اندازند، اظهار داشت: در پنج سال قبل هیچ سرمایه گذاری جدی در زمینه انرژی در کشور انجام نشده و این هم به سبب سوءمدیریت است. بدهی بخش خصوصی و بخش نیروگاهی کشور پرداخت نشده، نیروگاه ها مستهلک شدند و نتوانستند تعمیرات اساسی انجام دهند. تمام اینها دست در دست هم داده و تولید برق در کشور کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: وزارت نیرو از اتفاقاتی که در چند سال قبل افتاده همچون تحریم ها و گران شدن نرخ ارز که خیلی از صنایع را تحت تاثیر قرار داده بود، بهره برد و تولید برق را افزایش نداد. در طول این مدت، ظرفیت اسمی ما که ۷۰ هزار مگاوات بوده و ظرفیت عملیاتی که ۶۰ هزار مگاوات بوده به شدت کاهش پیدا کرده است. در دو سال قبل بارندگی خوب بود و صنایع تعطیل بود، اما امسال صنایع جان گرفتند و بارندگی کم شد، بنا بر این کشور با مشکل قطعی برق مواجه گردید.
نایب رییس کمیسیون بلاک چین و رمزارز سازمان نصر اشاره کرد: هر سال باید طبق برنامه های توسعه کشور، افزایش مصرف برق را بین ۵ تا ۷ درصد در نظر بگیریم اما وزارت نیرو تولید برق را به اندازه افزایش مصرف برق افزایش نداده و بنا بر این الان با خاموش کردن صنایعی مانند استخراج و صنایع پرمصرف، می کوشند جلوی خاموشی ها را بگیرند. در زمستان هم از خاموش کردن معابر و صنعت ماینینگ استفاده کردند.
علوی اظهار داشت: صنعت ماینینگ را خاموش کردند، صنعت گران ناامید شدند اما در مقابل کسانی که به سبب خاموشی چراغ ها و ایجاد ناامنی، در جاده ها و خیابان ها تصادف کردند و جانشان را از دست دادند، در مقابل افرادی که در خیابان مورد دزدی و ضرب و شتم قرار گرفتند، چطور می توانید پاسخگو باشید؟ متاسفانه در کشور نظارت و بازرسی دقیقی صورت نمی گیرد، در آن صوت مسئولان وزارت نیرو باید به بسیاری از این سوالات پاسخ می دادند.
وی با اشاره به مصوبه هیات دولت در ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ برای رسمی کردن صنعت ماینینگ در ایران، بیان کرد: این مصوبه بندهای بدی داشت که تبعاتش را امروز می بینیم. نرخ صادراتی قرار دادن برای حامل های انرژی صنعت ماینینگ، چه گاز و چه برق، برای وزارت نیرو انحصار ایجاد کرد و با بالا تعریف شدن قیمت برق، زمینه زیرزمینی شدن صنعت ماینینگ برقرار شد. ما بارها در مقالات و نشست های مختلف اعلام خطر کردیم که صنعت استخراج زیرزمینی می شود اما هیچکس گوش نکرد و امروز شاهدیم که سرمایه گذاری های بزرگ در کشور صورت نمی گیرد و به کشورهای همسایه، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان می رود و کشور از این نعمت جدید بی بهره می ماند.

صنعت ماینینگ را شش ماه خاموش کردند
نایب رییس کمیسیون بلاک چین و رمزارز سازمان نظام صنفی کامپیوتری افزود: امیدوارم دولت جدید از دید بازتری برخوردار باشد، ما می بینیم که رییس جمهوری اعلام می کند که دستگاه های ماینینگ چهار ماه خاموش باشند. صنعت استخراج دو ماه در زمستان خاموش بود، چهار ماه در تابستان. کدام صنعت با شش ماه خاموشی می تواند دوام داشته باشد؟
علوی با اعلان اینکه در دولت جدید باید با نگرش دقیقی به صنعت رمزارزها و پدیده استخراج نگاه شود، اضافه کرد: وضعیت اقتصادی کشور، رشد بسیار چشم گیر رمزارزها در ۱۲ سال گذشته، ظرفیت هایی که می تواند برای اقتصاد داشته باشد و حتی تهدیدهایی که می تواند داشته باشد، تمام اینها رگولاتور را به قانون گذاری و نگاه دقیق و نظارت به این حوزه وادار می کند. رگولاتور موظف است هرچه سریع تر قانون گذاری و نظارت کند و فضای کسب وکار و درآمد را برای ایرانیان امن و شفاف کند.
وی اشاره کرد: همین حالا نزدیک به ۴۰ مرکز قانونی استخراج رمزارز داریم که در هر کدام از این مراکز بصورت مستقیم بین ۲۰ تا ۵۰ نفر مشغول به کار بودند و حالا بیکار شدند؛ برای تمام این تجهیزات و زیرساخت ها سرمایه گذاری و هزینه شده و اینها می توانستند کالایی را تولید کنند که در اقتصاد تحریمی به کشور ما کمک نماید و وارد چرخه اقتصاد شود و فشار ارزی را کم کند، اما سوء مدیریت و نگاه سلبی و انحصاری وزارت نیرو دودی را بلند کرده که چشمان کشور را می سوزاند و امیدوارم دولت بعدی اشتباهات این دولت را تکرار نکند.



1400/03/20
13:03:02
0.0 / 5
889
تگهای خبر: دستگاه , سازمان , سرمایه گذاری , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت