سرانه جنگل برای هر نفر به 1900 متر مربع می رسد

سرانه جنگل برای هر نفر به 1900 متر مربع می رسد

وبی کارت: تمام ظرفیت ها برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت سنجیده شده و برآورد می شود با اجرای کامل این طرح، سرانه جنگل از 1700 متر مربع به ازای هر نفر به 1900 متر مربع افزایش یابد.



به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام نمود: امسال حدود ۲۵۰ میلیون اصله نهال در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تولید و برمبنای آخرین گزارش از استانها، ۲۰ میلیون اصله نهال کاشته شده و تلاش ها روزانه ادامه دارد.
وی پیش بینی نمود امسال بیش از ۱۵۰ میلیون اصله نهال های تولید شده وارد عرصه های مستعد ملی و خصوصی شود و بخش دیگر از نهال ها برای رسیدن به شرایط لازم و رشد کافی، یک تا سه سال در نهالستان ها باقی بمانند و سپس به عرصه های تعیین شده منتقل شوند.
وی اضافه کرد: کاشت یک میلیارد درخت برای شروع کار است و نیاز کشور بیش از این است.
شعبانیان اشاره کرد: ما از طرح عقب نیستیم، برای اینکه کاشت نهال ها در زمان خاصی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه گودبرداری ها برای کاشت نهال ها در حوزه های مستعد ادامه دارد، اظهار داشت: تمام ظرفیت ها را برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت سنجیده ایم و برآورد شده با اجرای کامل این طرح، سرانه جنگل از ۱۷۰۰ متر مربع به ازای هر نفر به ۱۹۰۰ متر مربع افزایش یابد.
شعبانیان اضافه کرد: برای دستیابی به سرانه ۲۵۰۰ متر مربع جنگل به ازای هر نفر برمبنای ماده ۱۵ قانون افزایش راندمان، دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون اصله نهال باید در کشور کاشته شود.
وی تصریح کرد: ۳۰ درصد از یک میلیارد اصله نهال برای احیا، بازسازی جنگلها و تقویت تاج پوشش درختان جنگلی در نظر گرفته شده است.
شعبانیان با بیان اینکه تاج پوشش یک میلیون هکتار از جنگل های کشور کمتر از ۱۰ درصد است، اشاره کرد: به لحاظ کیفی، تاج پوشش این جنگلها خصوصاً در منطقه زاگرس باید به بالای ۱۰ درصد برسد.
وی افزود: قسمتی از جنگل های زاگرس به دلیلهای مختلف همچون وابستگی مردم به این منابع، استمرار خشکسالی ها و ریزگردها لطمه دیده اند و تعادل این جنگلها به لحاظ اکولوژیکی بهم خورده است.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: برمبنای برآوردهای اولیه در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، برای تولید و استقرار هر نهال در حوزه ۱۰۰ هزار تومان نیاز است، اما در برآوردهای بعدی باتوجه به امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی، این رقم کم شده و ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان را برای هر نهال پیش بینی کرده ایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، اعتبارات صیانت از جنگلها امسال را ۴۹۰ میلیارد تومان عنوان نمود و اظهار داشت: ۱۰ تا ۱۵ درصد این اعتبارات تا حالا محقق شده و خبرهای خوبی در حوزه تامین اعتبارات در راه می باشد.
شعبانیان افزود: باتوجه به پدیده تغییرات اقلیمی و اهمیت مزیت جنگلها، توجه به منابع طبیعی باید بیشتر شود و اعتبارات برای اجرای طرح ها در این عرصه افزایش یابد.
وی با اذعان به اینکه جنگل های کشور باتوجه به تغییرات اقلیمی وضعیت خوبی ندارند، ابراز کرد: وظیفه ما برای حفظ و نگهداری از جنگل های کشور بسیار سنگین است.
وی اظهار داشت: طبق گزارش سازمان فائو به صورت میانگین سالانه ۵ میلیون هکتار از جنگل های جهان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۶ در جهان از بین رفته است که نشان دهنده بی توجهی به این حوزه است. یکی از دغدغه های کشورهای جهان، عواقب ناگوار تغییرات اقلیمی است و اگر این پدیده کنترل نشود پیامد آن برای برخی کشورها باتوجه به شرایط جغرافیایی که دارند مانند ایران، شدیدتر است.
وی در همین حال بر استفاده از تکنولوژی های نوین و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان در عرصه منابع طبیعی تاکید و اظهار داشت: با توجه با سرعت تخریب منابع طبیعی و جنگلها باید از تکنولوژی های روز جهان و مهارتهای کاشت نهال استفاده نماییم.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور اضافه کرد: تا حالا ۱۶ پایگاه پایش آتش سوزی به تکنولوژی های روز جهان مجهز و می توانند هشدار دهند که کدام مناطق مستعد حریق هستند.
وی درباره ی طرح صدور شناسنامه الکترونیکی درختان جنگلی اظهار داشت: این طرح بصورت پایلوت در جنگل های استان کرمانشاه به اجرا درآمده و در مورد درختان باارزش به لحاظ ژنتیکی و و حفاظتی اجرا شده است. ما بدنبال قراردادهایی هستیم که این درختان دارای شناسنامه الکترونیکی شوند.
شعبانیان با تأیید اینکه طرح صدور شناسنامه الکترونیکی درختان جنگلی به کندی پیش می رود، ابراز کرد: این طرح جز اولویت های نخست ما نیست.


منبع:

1402/11/17
09:12:34
0.0 / 5
246
تگهای خبر: الكترونیكی , تكنولوژی , سازمان , هك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت