استاندار خوزستان:

طبق وعده وزیر نفت فلرهای خوزستان تا انتهای سال ۱۴۰۴ خاموش می شوند

طبق وعده وزیر نفت فلرهای خوزستان تا انتهای سال ۱۴۰۴ خاموش می شوند

به گزارش وبی کارت، استاندار خوزستان اظهار داشت: وزیر نفت اعلام نمود که تمام فلرهای درون خوزستان تا انتهای سال 1404 خاموش خواهد شد و برای مصرف سایر بخش ها تبدیل می شود.



به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، علی اکبر حسینی محراب قبل از ظهر امروز یکشنبه در نشست خبری که در سالن جلسات حوزه استاندار برگزار گردید، اظهار داشت: در دیدار رهبری که روز گذشته به مناسبت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی برگزار گردید، سهمیه کمی داشتیم اما سعی کردیم تا از ۴۳ قشر از خوزستان برای دیدار حضور پیدا کردند.
استاندار خوزستان اظهار داشت: حضرت آقا در فرمایشات خود به رابطه بین نسلی تاکید بسیار داشتند و به تبع آن نوجوانان و جوانان باید به گذشته خود افتخار کنند. خوزستانی که شهیدانی را مثل شهید علی هاشمی، شهید بقایی، شهید جهان آرا، شهید بهنام محمدی، شهید فرجوانی و… که تقدیم انقلاب کرده است، ضروریست که نوجوانان با گذشته این شهیدان آشنا گردند.
وی اضافه کرد: همین طور حضرت آقا به جهاد عشایر اشاره کردند که در مقابل انگلیس ایستادند و قشون انگلیسی ها را متوقف کردند. ایشان خوزستان را نماد همدلی و همبستگی همه ملت ایران معرفی کردند؛ پس این وظیفه ما را سنگین تر می کند.
استاندار خوزستان درباب توسعه نامتوازن صنایع بزرگ و شهرک های صنعتی استان خوزستان بیان کرد: زمانی که زنجیره یک صنعت را در استان یا کشور دنبال نکنیم به تبع یک امر ناقص شکل می گیرد. بطور مثال وقتی صنعتی به نام نفت در خوزستان وجود دارد باید در کنار آن همه زنجیره مربوط به این صنعت وجود داشته باشد در حقیقت اگر یک کار تولیدی انجام می دهیم باید یک واحد نفتی شکل بگیرد و در پایین دست این صنعت هم لوازم مورد نیازش برقرار شود.
حسینی محراب افزود: نفت در خوزستان با کمک لوازمی که از انگلیس خریداری می شد، استخراج می کردند بنا بر این دفتر کالای نفت ما در لندن شکل گرفت که بعد از تحریم ها به سوئیس منتقل شد؛ در پانزده سال اخیر کارهای بزرگی توسط صنعتگران ما با عنوان ساخت داخل شکل گرفته که مهم ترین جا برای شکل گرفتن درباب این صنعت، خوزستان است تا کارگاه های صنعتی این زنجیره که بالا دست آن نفت، پایین دست آن ساخت داخل است، ما را به صنعت نفت در حفاری و برداشت های صیانتی و غیرصیانتی برساند.
وی اضافه کرد: در حوزه های دیگر مثل صنعت کشتی سازی، خودروسازی و… همین طور است که برای دور زدن گمرک، قطعه از کشورهای دیگر وارد و اینجا مونتاژ می کردند که این یکی از فسادهای بزرگ بود؛ پس زمانی که ادعای ساخت چیزی را داریم باید تمام قطعات آن در استان و یا کشور تولید شود که اگر این امر محقق شود، زنجیره یا چرخه تولید آن صنعت شکل می گیرد.
استاندار خوزستان عنوان کرد: زنجیره هایی مثل فولاد، پتروشیمی و نیشکر ملی هستند و استان برای آنها تصمیم نمی گیرد اما تلاش ما این است که در استان آنرا برنامه ریزی و مثل یک فرهنگ دنبال نماییم تا در بالادست، پایین دست و بعد خوشه های صنعتی با همدیگر و در یک راستا شکل بگیرد.
حسینی محراب با اشاره به سهمیه خوراک شهرک هایی مثل پتروشیمی و فولاد اظهار داشت: در دو سه دولت قبل برخی صنایع مجوزهایی را توسط وزارت صنایع وقت برای صنایع پایین دستی دریافت کرده اند. از آن جایی که این سهمیه ها برمبنای مجوزها داده می شد موجب شد برخی خوراک را دریافت کرده و بفروشند که بواسطه این کار رانت عظیمی ایجاد شد؛ بدین سبب دولت به جهت اینکه جلو این رانت را بگیرد و به فعالان واقعی صحنه، خوراک بدهد مساله بورس کالا را دنبال و در تهران متمرکز کرد.
تشکیل بورس کالای استانی
وی افزود: تشکیل بورس کالا در پایتخت سبب شد تا هم اکنون ورق و اسلپ هایی که در فولاد خوزستان یا فولاد مبارکه عرضه می شود از بورس تهران خریداری شود و باتوجه به هزینه سنگین حمل و نقل موجب می شود تا قیمت کار برای مصرف کننده نهایی بالا برود؛ پس برای جلوگیری از این اتفاق تنها راه حل این است که برای برخی کارخانه های ما بورس کالای استانی شکل بگیرد و امید است با کمک نمایندگان بتوانیم این را در کشور کسب نماییم.
استاندار خوزستان درباب مصوبات سفر هیأت دولت اظهار داشت: قسمتی از تامین بودجه مصوبات سفر اول از تهاتر نفت بود که با لغو آن در سال گذشته، امسال و برنامه هفتم، حدودا استان از این بخش محروم شد، بخش دیگر مربوط به پلاک های اروندی بود که قرار بود در مقابل تبدیل شدن به پلاک ملی از بودجه آن استفاده گردد که تا حالا از این هم محروم هستیم؛ البته پیشنهادات خودرا مطرح کرده و وزارت اقتصاد درحال نهایی کردن بخشنامه است.
حسینی محراب افزود: در مسافرت دوم هیأت دولت نیز رقم خوبی قریب به ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه گذاشته شد که حالا برخی مصوبه ها نزدیک به بالای ۱۵ هزار میلیارد تومان به دستگاهها اعلام شده و برخی دیگر به سبب نظرهایی که در دستگاهها وجود داشته نهایی نشده است.
وی با اشاره به کم شدن تزریق مسئولیت های اجتماعی صنایع خوزستان بیان کرد: مسئولیت های اجتماعی از قدیم بوده و همه صنایعی که در استان بوده اند، این را داشته اند اما مبلغ آن با نظر وزیرها گاهی درون دستگاه، گاهی بیرون دستگاه و گاهی دیگر جاهایی که ضرورت داشته توزیع شده است اما دولت می خواهد تا این را ساماندهی کند، در همین راستا ما تیمی از سازمان برنامه بودجه و استانداری را برای شفافیت و نظارت بر موضوع تشکیل داده ایم.
استاندار خوزستان اظهار داشت: این که مسئولیت های اجتماعی را در استان هزینه و به پروژه تبدیل نموده باشند، رخ نداده است؛ پس یکی از پیگیری های جدی تیم کاری ما این است که مسئولیت های اجتماعی دستگاه باید در محیط هایی که صنایع هستند به ترتیب ابتدا در اطراف خودشان، سپس شهرهای همجوار و بعد همه استان بهره ببرند.
حسینی محراب درباب تضییع حقوق عامه بیان کرد: آلایندگی، مسائل مربوط به افراد و هم استانی ها از مهم ترین دغدغه های ما است، ما و خانواده هایمان هم در این استان زندگی می نماییم و مثل همه نسبت به آلایندگی ها حساسیت داریم. آلایندگی که باید بیشتر روی آن کار شود، منشاهایی دارد که همچون آنها می توان به فلرها که از چاه های نفت می سوزد، کارخانه های درون شهر مثل کربن بلک، سوخت غیراستاندارد در بعضی نیروگاه ها و اتومبیل ها، ذرات ناشی از آتش زدن زمینهای کشاورزی توسط کشاورزان، آتش زدن مزارع نیشکر برای کشت های بعدی، سوزاندن زباله ها، حریق در بخش عراقی هورالعظیم اشاره نمود که درحال برنامه ریزی برای هرکدام از این موارد هستیم.
خاموش شدن فلرهای خوزستان تا انتهای سال ۱۴۰۴
وی افزود: در این خصوص با وزیر نفت صحبت داشته ایم تا برای فلرهای گازی که سال ها درحال سوختن است و می تواند به خوراک پتروشیمی ها تبدیل یا واگذار شود، اقدامی صورت گیرد و ایشان اعلام نموده اند تمام فلرهای درون خوزستان تا انتهای سال ۱۴۰۴ خاموش خواهد شد و برای مصرف سایر بخش ها تبدیل می شود که امیدوار هستیم این مساله در وزارت نفت به برنامه تبدیل گردد.
استاندار خوزستان بیان کرد: همین طور از کارخانه کربن بلک که حالا از فیلتراسیون گذشته اند، گفته ایم باید از شهر بیرون برود. بخش های فولادی که اطراف خود آلایندگی دارند، محیط زیست بر فیلتراسیون آنها نظارت دارد اما آلودگی ها باید خصوصاً با کاشت درخت و ایجاد فضای سبز مناسب مدیریت شود؛ در این جهت طرح جدی زراعت چوب را دنبال کرده ایم که به این وسیله هم فضای سبز استان را سبز می نماییم و هم از وجود خیلی از آلایندگی ها جلوگیری می شود.
تغییر مدیران ناکارآمد خوزستان
حسینی محراب با اعلان اینکه کارهای مدیران ارزیابی می شود و افراد کارآمد تشویق و غیرکارآمدها تغییر پیدا کرده یا جا به جا می شوند، اشاره کرد: در این مدتی که بنده هستم و بعد از تاکید رییس جمهور در مسافرت دومشان به استان در خصوص تغییر مدیران، تا حالا ۲۰ مدیر همچون دستگاه های راه آهن، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، شیلات، بنادر و دریانوردی، کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان، ارتباطات، اموال تملیکی، امور مالیاتی، راه و شهرسازی، اداره کار و تعاون، فرهنگ و ارشاد اسلامی، محیط زیست، برق منطقه ای، بنیاد مسکن، دامپزشکی، سازمان همیاری شهرداری ها، معاون اقتصادی استاندار، معاون سیاسی استاندار و معاون منابع انسانی استاندار تغییر پیدا کرده اند.
وی افزود: همین طور حدود ۱۱ فرماندار در شهرستان های گتوند، اندیمشک، دزفول، شوشتر، شوش، دشت آزادگان، بهبهان، رامهرمز، هندیجان، باوی، حدود ۴۰ بخشدار و تعداد زیادی از معاونان فرماندارها برمبنای برنامه ارزیابی تغییر پیدا کرده یا جا به جا شده اند و ارزیابی ها ادامه داد و تغییرات دیگری هم وجود دارد که بمحض تکمیل شدن به انجام می رسد.
استاندار خوزستان با اشاره به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری عنوان کرد: سال قبل حدود ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه برای این طرح وجود داشت، امسال نیز حدود ۵۰ میلیارد تومان برای مطالعات آن پیش بینی کردند برای اینکه بیش از ۲۵۰ هزار هکتار طرح باقی مانده که علاوه بر این باید رفع نقص های گذشته هم انجام شود؛ از دولت پیگیری کردیم و ۲۰ درصد حق السهم دولت در نیشکر خوزستان را به استان اختصاص دادند که مبلغی حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان است.
حسینی محراب افزود: از شروع سال تا کنون بدنبال عملیاتی شدن طرح نامبرده در استان هستیم و در مسافرت روز گذشته هم با معاون اول صحبت کردم که قرار شده جلسه ای با مسئولان و تنی از وزیران گرفته شود تا طرح را عملیاتی نماییم چونکه این مبلغ می تواند بخش های وسیعی از روستاهای ما را آباد کند.
وی با اعلان اینکه می خواهیم زمین هایی را که در روستاها در اختیار دارند برای آب کانال کشی نماییم، اشاره کرد: کانال های درجه یک و درجه دو به عهده وزارت نیرو است و کانال های سه و چهار در این طرح اجرا می شود. اگر بتوانیم این برنامه را امسال عملیاتی کرده و در دو سال کار را انجام دهیم به تبع محصولات کشاورزی خوزستان رشد بسیاری خواهد داشت.
استاندار خوزستان درباب وضعیت گروه ملی و تجمع اخیر تعدادی از پرسنل آن اظهار داشت: این شرکت در گذشته وضعیت خوبی نداشته و سال ها دست خوش تعطیلی و بحران بوده است که باید بازسازی کامل در آن صورت گیرد و پروژه دوم آن نیز حتما اجرائی شود؛ بنظر می رسد ضعف جدی در مدیریت شرکت وجود دارد اما راه حل این است که نمایندگانی از کارکنان که بر مسائل مربوطه و خواسته هایشان مسلط هستند با مجمع و سهامداران صحبت داشته باشند تا مشکل حل شود.
حسینی محراب بیان کرد: ما از کارگران بطورکامل حمایت می نماییم و کنارشان هستیم تا به وضع آنها رسیدگی شود، حتما پیگیری می نماییم تا هم سرکارشان بروند و هم تولید داشته باشند چون همه مسائل شرکت به درآمدزایی بر می گردد و اگر کار تعطیل شود، همه ما ضرر می نماییم اما از کارگران توقع داریم که کاری را انجام ندهند تا برای بیگانگان فرصتی برای تبلیغ مقابل نظام ایجاد شود.

1402/10/04
08:15:18
0.0 / 5
285
تگهای خبر: ارتباطات , استاندارد , دستگاه , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت