قفقاز صلح نویدبخش گسترش روابط اقتصادی تهران و باکو

قفقاز صلح نویدبخش گسترش روابط اقتصادی تهران و باکو

به گزارش وبی کارت، وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: قفقاز نوید همکاری ترانزیتی بین ایران و آذربایجان مبتنی بر ابتکار ایران راه و برنامه ریزی برای جهش ترانزیت در کریدور شمال-جنوب و ایجاد کریدور ارس در ایران خواهد بود.



به گزارش وبی کارت به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در دیدار و مذاکره با «الهام علی یف» با تکیه بر اهمیت و لزوم تقویت و توسعه همکاریهای حمل ونقلی و ترانزیتی در چارچوبی جامع، هدفمند و آینده نگر باتوجه به ابتکار ایران راه، اشاره کرد: ابتکار ترانزیتی «ایران راه» با طرح های کلان جمهوری آذربایجان هم خوانی دارد و می تواند فصل جدیدی از همکاریهای ترانزیتی و لجستیکی را به روی طرفین بگشاید.
وزیر راه و شهرسازی در این جلسه اشاره کرد: برنامه جامع ارتقای ترانزیت تا ۱۵ میلیون تن در سال در افق ۲۰۳۰ در تمام شقوق هدف گذاری شده است که برنامه عملیاتی آن باید پیگیری شود.
رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: شرایط جدید در منطقه و همراه با صلح می تواند نوید بخش آینده ای روشن در افزایش مبادلات اقتصادی و گسترش روابط باشد. در وضعیت جدید صلح آمیز همکاریهای راهبردی دو کشور لازم است گسترش یابد.
وی بیان داشت: در امتداد ابتکار «ایران راه» کریدور ارس از آغبند تا جلفا به عنوان مسیر شرق به غرب در ایران عملیاتی و اجرائی می شود.
بذرپاش با یادآوری بیانیه سه جانبه ایران- جمهوری آذربایجان- روسیه در سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور ۱۴۰۱) موسوم به بیانیه باکو درباب توسعه کریدور حمل و نقل بین المللی شمال- جنوب از این توافق به عنوان الگویی جامع، هدفمند و آینده نگر یاد کرد و اظهار داشت: این بیانیه در برگیرنده زمینه های ضروری و کلیدی قابل توجهی برای اقدامات ظرفیت ساز، پیش برنده و تحولی طرف ها در امتداد توسعه همکاریهای همه جانبه، و نه محدود به کریدور شمال-جنوب، است.
وی افزود: در این خصوص جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی می کند باتوجه به نشست سه جانبه ایران-هند-روسیه (۱۴ تیر ۱۴۰۲ – ۵جولای ۲۰۲۳) در تهران، نشست کشورهای عضو کریدور شمال-جنوب را در تهران برگزار کند.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان بیان کرد: در برنامه پنج ساله آتی توسعه کشورمان، رشد ترانزیت و تحول در لجستیک و فاکتورهای عملکردی آن اهمیت ویژه ای دارد که این، فرصت ارزشمندی برای گسترش روابط دو کشور است.
بذرپاش در بخش دیگری از سخنانش خواهان آبگیری سد «خداآفرین» بر روی رودخانه ارس در مرز ایران و جمهوری آذربایجان و در ۲۴۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز میان پل خداآفرین و روستای «ساریجالو» شد.
وی بر ارتقای سوآپ نفت و گاز با همکاری ترکمنستان تاکید نمود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آمادگی ایران برای تسهیل سرمایه گذاری و حضور تجار و بازرگانان در ایران، بر تشکیل کارگروه شناسایی موانع موجود در روابط اقتصادی دو کشور، رفع موانع مبادلات بانکی، اعلام آمادگی برای همکاریهای بیشتر در بخش نفت و گاز و گردشگری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشاورزی و راه اندازی شهرک های صنعتی، احیای بازارچه مرزی آستارا و راه اندازی مشترک سدها تاکید نمود.
رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان در این مذاکره به موضوع حمل و نقل پروژه آستارا- آستارا، راه اندازی پل آغبند، تسهیل تردد ناوگان ایرانی در آذربایجان و لزوم توسعه همکاریهای در عرصه کشتی های رو-رو در دریای خزر نیز پرداخت.

1402/07/15
10:46:48
0.0 / 5
253
تگهای خبر: ارتباطات , ارتباطات و فناوری اطلاعات , سرمایه گذاری , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت