رئیس سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان شرقی:

كشاورزی محور توسعه اقتصادیست

كشاورزی محور توسعه اقتصادیست

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: کشاورزی و محصولات راهبردی این بخش محور توسعه اقتصادیست.



به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، اکبر فتحی روز پنج شنبه در جلسه منطقه ای جهش تولید در دیمزارهای آذربایجان شرقی با اشاره به وضعیت اقتصادی جامعه و نقش کشاورزی بعنوان یکی از بخش های مهم اقتصاد کشور افزود: سیاست کشور در امتداد توسعه بخش کشاورزی و افزایش ظرفیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور، تدوین می شود و توسعه کشاورزی محور بحث های سیاست گذاران جمهوری اسلامی ایران شده است.
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته کشاورزی در شعارها محور توسعه اقتصادی کشور بود اما در چند سال اخیر این شعارها به واقعیت تبدیل شد و محور توسعه اقتصادی کشور شده و این برای تولیدکنندگان، کارشناسان، متولیان، متصدیان، کشاورزان و افرادی که با بخش کشاورزی در تعامل هستند فرصت و توفیقی بزرگ به وجود آورده است.
وی اظهار نمود: تحریم های یکجانبه مقابل کشور در حقیقت نوعی جنگ اقتصادیست و هنوز افرادی هستند که این مساله را درک نکرده اند و افزایش قیمت در بعضی محصولات کشاورزی به سبب همین جنگ اقتصادی بوده است.
فتحی اشاره کرد: باوجود وجود تمام ناملایمتی ها که برای بخش کشاورزی به وجود آمد، این بخش توانست روی پای خود ایستاده و در مواقع مهم، محور اتکای بخش های دیگر اقتصاد کشور باشد.
وی اضافه کرد: با وجود واردات نهاده های دامی در این شرایط، خوشبختانه در تولید گندم، جو و میوه خودکفا بودیم و نیاز به واردات این محصولات وجود نداشت که در غیر این صورت وضعیت خیلی بحرانی را باید پشت سر می گذاشتیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به اهمیت بخش کشاورزی در جامعه اصرار کرد و اظهار داشت: باید فعالان این بخش با تمام توان و با تلاش دو چندان در امتداد رسیدن به اهداف نظام جمهوری اسلامی حرکت کنند و اقدامات اساسی و قدم های بزرگ برداشته شود.
فتحی به سرعت نفوذ دانش در کشاورزی اشاره نمود و اظهار داشت: لازم است در چنین شرایطی از دانش کارشناسان و متخصصان بخش کشاورزی بهره برده و با علم روز به بررسی روش های تولید بیشتر در امتداد جهش تولید اقدام نمود.
وی در رابطه با لطمه شناسی در تولید محصولات کشاورزی اظهار نمود: تأثیر ارقام مختلف بذر، نحوه کاشت، تغذیه خاک، مبارزه با آفات و بیماریها، علف های هرز و کاهش ضایعات، موضوعات و دلایلی هستند که در افزایش تولید و حتی در افزایش عملکرد در واحد سطح تأثیر دارند و اینجاست که باید با تلفیق لطمه شناسی و علم روز کارشناسان و تجربه کشاورزان در جهت رسیدن به اهداف اشاره شده قدم برداشت.
وی به اهمیت تولید محصولات دیم و میزان اراضی دیم استان اشاره نمود و اظهار داشت: از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان حدود ۹۰۰ هزار هکتار به صورت دیم بوده و متأسفانه منابع و اراضی آبی زیادی در استان آذربایجان شرقی وجود ندارد و بدین سبب برنامه ریزی برای تولید محصولات دیم باید در اولویت باشد.
فتحی به ساختار جهاد کشاورزی اشاره و اظهار نمود: باتوجه به ترویجی بودن فلسفه و ذات جهاد کشاورزی باید برای پذیرش سفارش های مهم و اقدامات فنی و علمی تلاش دوچندان داشته و کشاورزان را به انجام کارهای مرتبط راغب کرد و برای پیشبرد اهداف و همگام سازی با علم روز مجاب کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در رابطه با تولید بذر و ارقام مختلف آن اظهار داشت: هم اکنون هسته بذر برای طرح جهش تولید به اندازه کافی وجود ندارد و پروسه تولید بذر مشخص است و باید تعیین شود با میزان بذر موجود و مدت زمانی که پروسه تولید بذر دارد، چند هکتار از اراضی برای سال آینده قابل کشت خواهد بود و باید اقداماتی صورت گیرد که هر سال میزان اراضی مشمول برای اجرای طرح جهش تولید دیم افزایش یابد.
فتحی اضافه کرد: یکی از اقدامات در این راستا می تواند تغییر در پروسه تولید بذر باشد که باید از دید علمی بررسی شود و همین طور می توان تعداد شرکت های تولید بذر را افزایش و توسعه داد.
وی به تأثیر رصد و پایش کلیه زیربخش های کشاورزی در امتداد افزایش تولید اشاره نمود و اظهار داشت: خوشبختانه همکاری ستاد اجرائی فرمان امام (ره) در بخش تولید و نظارت کامل بر فرآیندها و میزان کمی تولیدات محصولات کشاورزی سبب شده آمارها نسبت به قبل دقیق تر و سریع تر در دسترس باشد و می توان با آمارهای دقیق بهتر مشکلات را شناسایی کرده و برای حل آنها راهکار ارائه نمود و به صورت عملیاتی برای حل آن اقدام نمود.
فتحی به ارائه طرحی از جانب وزارت جهاد کشاورزی به ستاد اجرائی فرمان امام اشاره و اظهار نمود: این طرح پنج ساله بوده که خوشبختانه اجرای طرح در سال اول مورد تأیید مقام معظم رهبری قرار گرفته و اجرای طرح در سالهای بعدی منوط به توفیق و عملکرد جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در سال اول خواهد بود و بدین سبب تمام تلاش ها و اقدامات برای رسیدن به این هدف باید صورت گیرد و در نهایت تأثیر عملکرد مناسب در تولید، موجب بهبود وضعیت جامعه کشاورزی و تامین امنیت غذایی جامعه مصرف کنندگان خواهد بود.

1399/11/09
12:20:52
0.0 / 5
1042
تگهای خبر: سازمان , هك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت