مدیر اندیشكده اقتصاد مقاومتی:

قوه قضائیه از منظر حقوق عامه بر خلق پول توسط بانكها نظارت كند

قوه قضائیه از منظر حقوق عامه بر خلق پول توسط بانكها نظارت كند

به گزارش وبی کارت مدیر اندیشکده اقتصاد مقاومتی ضمن اشاره به تخلفات بانک آینده برای ساخت ایران مال و ارائه تسهیلات به این پروژه اظهار داشت: ۴۰ شرکت بالاتر از سقف مجازی که بانک مرکزی تعیین کرده است، وام دریافت نمودند.



به گزارش وبی کارت به نقل از مهر، محمد امینی رعیا، مدیر اندیشکده اقتصاد مقاومتی عصر امروز در نشست تخصصی «قوه قضائیه، خلق پول و صیانت از حقوق عامه» با اشاره به اینکه از سال ۲۰۱۳ شیوه های جدیدی در حوزه خلق پول بوجود آمد و یکسال است که اندیشکده اقتصاد مقاومتی بر روی این مورد می کند که بانک ها یک نهاد و بنگاه اقتصادی ساده نیستند، اظهار داشت: بانک یک نهاد اقتصادی به معنای عام است، ولی مناسبات آن متفاوت می باشد و این بانک چون دارای مجوز خلق پول از حاکمیت است، حتی می تواند با ده هزار میلیارد تومان زیان هم به کار خود ادامه می دهد.
قوه قضائیه از منظر حقوق عامه بر خلق پول توسط بانک ها نظارت کند
وی اضافه کرد: یک بانک با ۳۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته، همچنان خویش را تبلیغ و سپرده گذاران را به خود جذب می کند که این بسیار عجیب است؛ این در شرایطی است که قوه قضائیه از منظر خلق پول و منافعی که برای بانک ها ایجاد می کند، باید وارد نظارت بر بانک ها شود.
به گفته وی، خلق پول به معنای افزایش نقدینگی کشور است؛ این در شرایطی است که باید نقدینگی را کنترل کرد؛ در عین حال مهمترین بخش تسهیلات بانکی کلان است که اتفاقاً رانت هم در این عرصه متمرکز شده است.
امینی رعیا اظهار داشت: بانک آینده ۱۷ هزار میلیارد تومان به ایران مال وام داده است و برای این کار، خلق پول کرده است و در مبحث بانک آینده، ۴۰ شرکت بالاتر از سقف مجاز بانک مرکزی وام دریافت کرده اند که اسامی آنها در سایت کدال موجود است.
وام دهی مغایر قانون بانک آینده، اندازه تخلف بانک سرمایه است
وی عنوان کرد: این رفتار تخلف است و در نظام بانکی نباید این را نادیده گرفت؛ این در شرایطی است که کیس بانک آینده در وام دهی به ایران مال، برابر با تخلفات بانک سرمایه است. نکته حائز اهمیت این است که بانک مرکزی این موارد را به خوبی می داند؛ بانک مرکزی سقفی را برای تسهیلات دهی یا خلق پول تعیین کرده است که بانک آینده آنرا رعایت نکرده است.
امینی رعیا اظهار داشت: کلیت خلق پول قانونی می باشد و اگر خلق پول خوب باشد، یک ابزار برای کشور و رشد و توسعه است؛ اما افزایش نقدینگی اگر در حوزه مولد استفاده نشود، سبب رکود و تورم می شود؛ چونکه تولید انجام نشده است.
وی اضافه کرد: وقتی که پول در تولید نیاید، به معنای رکود است و اگر هم پول بد استفاده شود، منجر به عدم رشد کیک اقتصادی شده و این به معنای تورم و رکود است؛ پس خلق پولی که منجر به تولید نشود، اما منجر به تورم شود، یک حق عمومی است که باید بر آن نظارت شود.
خلق پول برای ایجاد تورم و رکود!
مدیر اندیشکده اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: خلق پول یک حق عامه است و اگر درست استفاده نشود، باید هزینه اش را مردم بدهند. اگر بانکی بد رفتار کند و با مجوز حاکمیت خلق پول غیرمجاز کند، حتما باید پاسخگو باشد.
وی اضافه کرد: ما ۱، ۰۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی داریم که معطل تأمین مالی هستند؛ در صورتی که بانک آینده ۱۷ هزار میلیارد تومان برای ایران مال هزینه کرده است که هم اکنون به ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ ۸ هزار میلیارد تومانی که منجر به بزرگ شدن کیک اقتصاد کشور نشده است و یک زیان برای عامه مردم بوده چون که منجر به تشدید تورم و رکود شده است.


منبع:

1399/10/02
17:36:14
5.0 / 5
1113
تگهای خبر: تخصصی , سایت , مجوز , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت