رابط كاربری چیست و چه اهمیتی دارد؟

رابط كاربری چیست و چه اهمیتی دارد؟

وبی كارت رابط كاربری چیست و چه اهمیتی دارد؟



UI چیست؟
(UI (user interface به معنای رابط كاربری بوده و به نمای ظاهری سایت یا اپلیكیشن گفته می شود. اجزای UI شامل تصاویر، متن، رنگ ها، مكان منوها و... است. استفاده حرفه ای از این ابزارها موجب جذاب شدن ظاهر سایت می شود.

تفاوت UI با UX
UX به معنای تجربه كاربری است. تجربه یا حسی كه كاربر در هنگام استفاده از اپلیكیش یا سایت به دست می آورد. مثلاً یاهو و گوگل هر دو از موتورهای جستجوی اینترنتی بزرگ هستند. یاهو برای سهولت استفاده كاربرانش همه ابزارهای موجود را در دید قرار داده است، در صورتیكه گوگل برخورد متفاوتی دارد. گوگل به شكلی عمل می كند كه قسمت های مهم در دسترس باشد اما صفحه شلوغ نشود. كاربران هریك از این دو، تجربه های متفاوتی در استفاده از خدمات به دست می آورند كه UX نام دارد.
UI یكی از اجزای UX است. استفاده مناسب از عناصر تصویری و چینش درست آنها موجب ایجاد یك تجربه خوب می شود. اما UX شامل موضوعاتی می شود كه مستقل از عناصر ظاهری و تصاویر است. بعنوان مثال در یك فروشگاه اینترنتی یكی از خاصیت های UX خوب شخصی سازی است، به این معنا كه محصولات مورد علاقه یك فرد را به او پیشنهاد دهد. بدین سبب UI و UX خوب در كنار هم می توانند عامل موفقیت در جذب كاربر باشند.

ویژگی های یك UI خوب
· سادگی در طراحی
· قابلیت تغییر سایز خودكار در پلت فرم های مختلف
· استفاده از آیكن های مرتبط
· تناسب میان رنگ ها
· در دسترس بودن عناصر مهم
· استفاده از فونت مناسب و نوشتن متن ها به صورت استاندارد

در ادامه چند مورد از موارد بالا توضیح داده می شود:

۱- استفاده از آیكن های مرتبط
استفاده از عناصر تصویری و آیكن های ساده كه شكل ظاهری آنها واضح و بدون پیچیدگی باشد، مهم می باشد. كاربران از تصاویری كه درك آنها سخت باشد اغلب اجتناب می كنند. برای مثال؛ علامت (x) در بیشتر پلت فرم ها و اپلیكیشن ها به مدلول بستن صفحه یا خروج است و اگر از آیكن دیگری برای این مساله استفاده شود، كاربران امكان دارد متوجه
آن نشوند.

۲- تشخیص سریع كاربرد شاخص
بعضی از سایت ها و اپلیكیشن ها یك كاركرد اصلی و شاخص دارند. برای مثال، كاركرد اصلی توییتر انتشار پیام و قابلیت اصلی تقویم، ثبت رویداد است. یك UI خوب، این توانایی اصلی را در واضح ترین جای ممكن قرار می دهد. كاربران توییتر و تقویم گوگل دكمه اصلی را ساده تر از هر دكمه دیگری پیدا می كنند.

۳- در دسترس بودن
كاربران انتظار دارند گزینه های كنترلی و پركاربرد به بهترین و سریع ترین شیوه در دسترس آنها قرار بگیرند. برای مثال؛ كاربری كه قصد ویرایش اطلاعات پروفایل خودرا دارد، در فیس بوك باید به قسمت تنظیمات برود، سپس وارد تنظیمات پروفایل شده و مبادرت به تغییر نام كند. در صورتیكه در لینكدین كاربر به راحتی بر روی علامت مداد در همان صفحه پروفایل كلیك كرده و به راحتی می تواند تغییرات را ایجاد كند.


۴- تناسب در رنگ بندی
شناخت و روانشناسی رنگ ها موجب افزایش جذابیت سایت یا اپلیكیشن می شود. استفاده از هر تركیب رنگ در جای مناسب و عدم استفاده از رنگ های پر رنگ به صورت یك نواخت كه موجب خستگی چشم می شود از عوامل مهم و كلیدی است.

۵- فونت
هنر چیدمان حروف در زیبایی سایت نقش به سزایی دارد. نوشتار زبان تصویر است، پس انتخاب فونت مناسب در اپلیكیشن یا سایت و نوشتن متن های استاندارد به كاربر تجربه مطلوبی داده و جذابیت سایت یا اپلیكیشن را بسیار بیشتر می كند.

اپلیكیشن همراه كارت یك نرم افزار موبایلی برای انجام فعالیت های روزمره بانكی با روش های نوآورانه است. طراحان این اپلیكیشن اهتمام كرده اند تمامی نكات مهم UI را در طراحی محصول خود در نظر بگیرند. موراد زیر مثال هایی از اصول رعایت شده در این اپلیكیشن است:
تشخیص سریع كاربرد شاخص: از آنجایی كه لازمه انجام هر تراكنش در اپلیكیشن های پرداخت، استفاده از كارت بانكی است، كاربران در صفحه های اصلی این اپلیكیشن دكمه اضافه كردن كارت جدید را بسادگی تشخیص می دهند.

استفاده از آیكن های مرتبط: در همراه كارت برای هر بخش آیكن مخصوصی در نظر گرفته شده كه ظاهر آنها بسیار ساده و قابل فهم است. مثلاً برای خرید شارژ آیكن سیمكارت در نظر گرفته شده یا برای استعلام موبایل و تلفن آیكنی طراحی شده كه تلفیقی از هر دو است. برای پرداخت قبض و جریمه رانندگی و سایر موارد نیز آیكن های مرتبطی طراحی شده است.
تناسب میان رنگ ها: استفاده از رنگ های متناسب در این اپلیكیشن و همین طور زمینه تیره آن بگفته خیلی از كاربران، ظاهری متفاوت و حرفه ای به این اپلیكیشن داده است.
همراه كارت برای سیستم های عامل اندروید و iOS قابل استفاده می باشد. جهت بررسی بیشتر همراه كارت و آشنایی با سایر خاصیت آن می توانید به وب سایت زیر بروید:
https: //hamrahcard.ir/
2121

1398/06/31
15:24:50
5.0 / 5
4313
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , استاندارد , اندروید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
weby Card

webycard.ir - حق کپی رایت سایت وبی كارت محفوظ است

وبی كارت

معرفی کسب و کار شما در اینترنت